У Верховному суді штату Вікторія Австралії почався суд за позовом, поданим більш ніж 10 тисячами постраждалих унаслідок найсмертоносніших лісових пожеж в історії країни, які сталися у 2009 році.

Позивачі стверджують, що винуватцем виникнення пожежі була енергетична компанія SPI Electricity, і вимагають компенсацій, повідомляє Sky News.

На думку позивачів, енергетична компанія повинна була знати про неполадки на одній з ліній електропередач, яка експлуатувалася вже 43 роки. Експерти SPI Electricity повинні були розуміти, що в умовах аномальної спеки це могло призвести до пожежі. І все таки, компанія не вжила заходів для того, щоб убезпечити лінію електропередач, передає ABC Radio Australia.

У SPI Electricity заперечують свою провину. На думку захисників компанії, пожежі почалися через удар блискавки, пише «Lenta.ru».

Крім того, постраждалі подали позов до Департаменту сталого розвитку та охорони навколишнього середовища, Управлінню пожежної охорони сільських районів, а також штату Вікторія. Їх звинувачують у тому, що вони не змогли належним чином попередити населення. Розмір компенсацій, які вимагають постраждалі, не називається.

Нагадаємо, унаслідок пожежі 7 лютого 2009 р. загинули 119 осіб, було спалено 125 тисяч гектарів землі і зруйновано більше 1000 будинків. Всього жертвами лісових пожеж у штатах Вікторія і Новий Південний Уельс, що сталися з 7 по 20 лютого в тому ж році, стали 173 людини. Пожежі були найбільш смертоносними в історії Австралії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191