Парламентарії від опозиції вимагають від голови Верховної Ради Володимира Рибака відкликати звернення до Вищого адміністративного суду України щодо позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, опозиція вимагає перервати засідання Погоджувальної ради і зібратися в кабінеті голови ВР на нараду головам фракцій та представникам Регламентного комітету, щоб розібратися у питанні про позбавлення депутатських повноважень за сумісництво нардепа від фракції «Батьківщина» Сергія Власенка.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що 27 лютого було сфальсифіковано рішення Регламентного комітету, а вже ввечері того ж дня Рибак підписав позов, чим порушив, на думку парламентарія, ст. 223 Регламенту: голова ВР має право, а не обов'язок підписувати такий позов і йому виділяється 10 днів для вивчення всіх фактів.

Яценюк підкреслив, що 27 лютого на засіданні Регламентного комітету з 19 членів були присутні лише 5, що повинно стати предметом розслідування Генпрокуратури.

Голова фракції запропонував винести питання про позбавлення Власенка мандата в сесійний зал парламенту, щоб проголосували всі парламентарії.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181