Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка перебуває в ЦКБ «Укрзалізниці», відмовилася від етапування до Києва для участі в засіданні у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

У ДПтСУ зазначили, що провели бесіду з Тимошенко на предмет її згоди бути етапованою до Києва.

«Відповіді Тимошенко, а також висновки бесіди свідчать про те, що вона не бажає бути етапованою. Зокрема, вона в черговий раз посилалася на своє здоров'я і заявила, що в ДПтС повинні враховувати висновки німецьких лікарів, приймаючи рішення про її етапування», - зазначили у відомстві.

У прес-службі підкреслили, що ніхто крім самої Тимошенко подібних рішень приймати не зобов'язаний.

Також у ДПтС заявили, що Тимошенко відмовилася від участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції.

«Враховуючи вищевикладене, позиція Тимошенко, а саме - її небажання бути етапованою, була заактована належним чином», - поінформували в прес-службі.

Крім того, у ДПтС підкреслили, що діють виключно в рамках закону і ніяким чином не перешкоджають Тимошенко в реалізації її права на захист, адже всі необхідні підготовчі заходи, в тому числі і транспорт, з їхнього боку були своєчасно організовані.

«Тому, попереджаючи можливі помилкові твердження засудженої та її оточення щодо нібито її реального бажання виїхати до Києва, офіційно інформуємо, що Тимошенко відмовилася від конкретних пропозицій щодо етапування. Про будь-які варіанти примусу в цьому контексті з боку співробітників колонії і мови бути не може», - підсумували в ДПтСУ.

Як повідомляв ForUm, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася із заявою до керівництва Качанівської колонії, в якій виявила бажання бути доставленою на засідання суду сьогодні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262