Жителі швейцарського кантону Граубюнден на референдумі в неділю висловилися проти проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в одному з міст регіону - Санкт-Моріці або Давосі, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на інтернет-портал Swiss Info.

На референдумі жителям кантону пропонувалося відповісти на запитання, чи згодні вони з тим, що 300 мільйонів швейцарських франків (320 мільйонів доларів) з фінансового резерву кантону будуть витрачені на організацію Олімпійських ігор.

Більше половини тих, що голосували (54%), скептично поставилися до подібних витрат. «За» проголосували лише жителі самих Санкт-Моріца і Давоса.

За оцінками експертів, доходи від проведення ігор склали б 1,5 мільярда швейцарських франків (1,6 мільярда доларів). При цьому уряд Швейцарії обіцяв виділити кантону близько 1,3 мільярда франків. Однак, зазначає портал, досвід проведення Олімпійських ігор в останні 50 років показав, що вартість подібних проектів виявляється в середньому вище первісних оцінок на 179%.

Нагадаємо, у травні 2010 року Президент України Віктор Янукович запропонував подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271