Вчені у США повідомляють, що їм, судячи з усього, вдалося вилікувати маленьку дівчинку, народжену з вірусом ВІЛ, за допомогою стандартної лікарської терапії.

Дівчинці зі штату Міссісіпі зараз два з половиною роки. Вона уже близько року не приймає ніяких ліків, і у неї більше немає ніяких ознак інфекції.

Лікарі зазначають, що необхідно провести ще низку тестів, щоб зрозуміти, чи може подібна терапія допомогти іншим дітям, народженим з ВІЛ.

Якщо дівчинка залишиться здоровою, то це буде лише другий в історії зафіксований випадок лікування від ВІЛ, передає «ВВС».

Вірусолог Університету Джона Хопкінса в Балтіморі доктор Дебра Персод представила результати курсу лікування дівчинки на науковій конференції в Атланті.

За її словами, «це є доказом того, що потенційно вірус ВІЛ може бути виліковний у маленьких дітях».

У 2007 році Тімоті Рей Браун став, ймовірно, першою в історії людиною, яку вилікували від ВІЛ.

Він пройшов складний курс лікування, в рамках якого була повністю знищена його імунна система. Йому також були пересаджені стовбурні клітини від донора з рідкісною генетичною мутацією, яка робить практично неможливим їх зараження вірусом ВІЛ.

Дівчинка з Міссісіпі пройшла лише звичайний курс лікарської терапії, що застосовується для лікування немовлят, заражених вірусом ВІЛ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252