Вбивство харківського судді Трофимова та його родини не було помстою. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

«У нас є на сьогоднішній день певна версія, найбільш, на мій погляд, реальна, щодо розкриття цього злочину. Ми зараз розшукуємо низку осіб, які, на наш погляд, могли бути причетні до скоєння цього злочину. Тобто, ми вже знаємо імена і прізвища цих осіб», - заявив він.

«Ми ще не можемо стовідсотково сказати, що це вони. Але те, що вони були причетні до скоєння злочину - в цьому ми впевнені», - підкреслив він.

При цьому він також зазначив, що вбивство судді та його сім'ї не було помстою.

«Ми не можемо говорити про помсту. Суддя не розглядав таких справ у суді, за які можна було б йому мстити», - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що правоохоронні органи затримали наркоторговців, які розплатилися за товар монетами з колекції вбитого харківського судді Володимира Трофімова.

Як повідомляв ForUm, 15 грудня у власній квартирі були знайдені обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофімова, його дружини Ірини Трофімової, їхнього сина Сергія, а також його цивільної дружини.

16 грудня на брифінгу в Харкові генеральний прокурор України Віктор Пшонка повідомив, що слідство розглядає три основні версії вбивства сім'ї Трофімових: вбивство пов'язане з професійною діяльністю судді, вбивство з метою заволодіння майном потерпілого, замовне вбивство.

17 грудня харківська міліція оголосила про винагороду в 200 тис. грн за допомогу слідству в розкритті цього тяжкого злочину.

10 січня 2013 р. Пшонка заявив, що слідство розглядає як основну версію вбивства судді та його сім'ї заволодіння колекцією монет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274