Трирічний Максим Кузьмін, усиновлений американським подружжям Шатто, загинув унаслідок нещасного випадку. До такого висновку прийшли експерти судової медекспертизи, заявив шериф округу Ектор (штат Техас) Марк Доналдсон.
 

За фактом смерті Кузьміна можуть бути порушені кримінальні справи відносно подружжя Алана і Лори Шатто, які усиновили хлопчика з Росії. Про це у п'ятницю заявив прокурор округу Ектор Боббі Бленд.

За його словами, як тільки слідчі закінчать роботу, він зустрінеться з ними. За підсумками цієї зустрічі буде вирішено питання про можливе порушення кримінальних справ у зв'язку з неналежним доглядом за дитиною і ненаданням їй допомоги після нанесення ною собі тілесних ушкоджень, передає «ІТАР-ТАРС».

«При цьому хочу підкреслити, що розслідування справи триває», - додав Бленд.

За даними медичної експертизи, підсумки якої Бленд і окружний шериф Марк Доналдсон озвучили під час прес-конференції, смерть дитини настала внаслідок нещасного випадку. Вона загинула від розриву артерії в результаті травми, яку дитина завдала сама собі.

За його словами, синяки, виявлені на тілі хлопчика, отримані від ударів, які Максим також наніс собі сам. В організмі хлопчика не виявлені сліди наявності сильнодіючих препаратів, додав прокурор.

«У мене є висновок чотирьох медекспертів, які стверджують, що смерть дитини настала внаслідок нещасного випадку, і ми повинні прийняти це як факт», - сказав він.

Адвокат подружжя Шатто Майкл Браун заявив, що «згоден з висновками експертів». «Це не було сюрпризом для мене», - додав він.

Як заявив генеральний консул РФ в Х'юстоні (штат Техас) Олександр Захаров, «ми знайомі з цією заявою, але прокоментувати її зараз не можемо, оскільки у нас немає на руках копії цих документів». Він додав, що генконсульство вже зробило запит на отримання в американської сторони копій підсумків медичних висновків смерті хлопчика.

Трирічний Максим Кузьмін, який отримав при усиновленні ім'я Макс Алан, і його дворічний брат Кирило (Крістофер Елвін) були усиновлені в кінці минулого року з Псковського обласного будинку дитини, розташованого в місті Печори. 21 січня 2013 року хлопчик помер у лікарні техаського міста Одеса.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258