Захворюваність на туберкульоз у 2012 році склала 68,1 випадки на 100 тис. населення. Це на 20% менше в порівнянні з 2005 роком, коли відзначали максимальний рівень цього показника. За результатами 2012 р. спостерігається лише незначне збільшення рівня захворюваності - на 1,3%, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Протягом останніх п'яти років рівень смертності від туберкульозу зменшився на 31% і становить за підсумками 2012 р. 15,2 на 100 тис. населення.

Згідно з повідомленням, уряд України прийняв рішення про розробку планів поліпшення стану протитуберкульозних установ у кожному регіоні на 2013-2015 роки. Держслужба України соцзахворювань координуватиме підготовку цих планів і їх відповідність поставленим завданням.

Торік наказом МОЗ затверджено Порядок ведення реєстру хворих на туберкульоз, покликаний удосконалити державну систему епідмоніторингу, диспансерного спостереження хворого та ефективності його лікування.

Крім того, фахівцям, які надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на заразну форму туберкульозу, підвищили посадові оклади на 60%, а також ввели надбавки за стаж роботи в галузі.

Як повідомляв ForUm, хворих на заразні форми туберкульозу будуть примусово госпіталізувати за рішенням суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236