Отвір, що утворився на місці обвалення крівлі на одній з ділянок Чорнобильської АЕС, планується закрити до кінця травня. Про це в інтерв'ю заявив головний інженер Чорнобильської АЕС Андрій Білик, повідомляє прес-служба ЧАЕС.

«Перше, що ми хочемо зробити, і це відображено в рекомендаціях експертів, і зараз фахівці, в тому числі наша будівельна служба, опрацьовують варіанти вже технічні - щоб закрити тимчасовою покрівлею цей отвір. Технологія зараз є, техніка є, це можна зробити», - сказав він.

Білик також повідомив, що отвір, який утворився, планується закрити до кінця травня.

«Ми для себе в своїх заходах, які підготовлені, направлені, в тому числі і головному державному інспектору, поставили термін - до кінця травня», - зазначив він, додавши, що необхідно закрити отвір для того, щоб всередину не потрапили опади, а назовні не виходив радіоактивний пил.

Як повідомляв ForUm, згідно з висновками комісій, які розслідували причини обвалення на ЧАЕС, інцидент «не створив небезпеки для здоров'я і життя, не створив небезпеки для навколишнього середовища, не призвів до зупинки роботи виробництва і аварією не вважається».

Нагадаємо, що 12 лютого на Чорнобильській атомній електростанції сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку №4 Чорнобильської атомної електростанції над приміщеннями, які не обслуговуються. У зв'язку з цим будівництво об'єкту «Укриття» було призупинено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232