Подальших обвалень на Чорнобильській атомній електростанції (АЕС) не буде. Про це в інтерв'ю заявив головний інженер Чорнобильської АЕС Андрій Білик, повідомляє прес-служба ЧАЕС.

«Зараз ситуація стабільна. Ми прийшли до висновку, що далі обвалень не буде. Тобто ефекту доміно, карткового будиночка не повинно статися», - зазначив Білик.

За його словами, за ініціативою керівництва ЧАЕС для з'ясування причин і розробки заходів щодо усунення ситуації, що виникла, була створена проектна група у складі чотирьох провідних наукових інститутів України. «Більш компетентних фахівців в Україні немає», - підкреслив головний інженер.

«Окрім наших обстежень їхні фахівці 22 числа також обстежили пошкоджені ділянки. Якщо сказати в двох словах, то ті висновки, до яких ми прийшли, і до яких прийшли вчені, загалом вони співпадають», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, згідно з висновками комісій, які розслідували причини обвалення на ЧАЕС, інцидент «не створив небезпеки для здоров'я і життя, не створив небезпеки для навколишнього середовища, не призвів до зупинки роботи виробництва і аварією не вважається».

Нагадаємо, що 12 лютого на Чорнобильській атомній електростанції сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку №4 Чорнобильської атомної електростанції над приміщеннями, які не обслуговуються. У зв'язку з цим будівництво об'єкту «Укриття» було призупинено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324