Директор Інституту енергетичних стратегій Дмитро Марунич прогнозує посилення регіонального співробітництва завдяки спільному проекту з Shell.

«Головний плюс цієї угоди для країни полягає в регіональному розвитку. За договором про УРП Shell зобов'язався не тільки будувати дороги і завантажувати роботою наших фахівців. Саме в Україні вироблятимуть супутнє обладнання - ті ж бурові верстати, які Укргазвидобування «доводила до розуму» сім років», - зазначає експерт.

Завдяки цьому, за його словами, покращиться бізнес-клімат у Харківській області та прилеглих регіонах, передає «Gazeta.ua».

«Тобто збільшиться зайнятість населення, людям почнуть платити «живі гроші», за них будуть відраховувати податки до місцевих бюджетів. Харківська область і прилеглі до неї регіони однозначно покращать своє становище і бізнес-клімат», - говорить Марунич.

Експерт переконаний, що спільний проект з Shell підтримає конкурентоспроможність українських товарів.

«Навіть якщо сланцевий газ коштуватиме $270 за кубометр, це велике полегшення для промисловості, адже наші товари, які виробляються з використанням енергоносіїв, стануть більш конкурентоспроможними», - зазначає директор Інституту енергетичних стратегій.

Нагадаємо, 24 січня в Давосі за участю Президента Віктора Януковича було підписано угоду між компанією Shell і «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці в Харківській і Донецькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180