Президент Віктор Янукович підказав екс-прем'єру Юлії Тимошенко, що скоротити термін перебування у в'язниці можна, відшкодувавши державі збитки. Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції в Українському домі.

«Юлії Тимошенко необхідно юридично захищатися. Вона ще юридично не захищалася. Сьогодні новий кримінально-процесуальний кодекс дозволяє економічні питання гуманізувати, але за однієї умови - якщо будуть погашені ті збитки, які завдані державі. Про це потрібно їй думати», - заявив Янукович.

Також Янукович підкреслив, що питання з ув’язненням Тимошенко дуже складне і сьогодні не знайдеться людини, яка могла б дати однозначну відповідь щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Тимошенко була переведена з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» в Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340