Президент України Віктор Янукович обіцяє розглянути можливість помилування екс-глави МВС України Юрія Луценка в разі незадоволення Вищим спеціалізованим судом касації екс-міністра. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час прес-конференції в Українському домі.

За словами Президента, питання арешту Луценка для нього дуже болюче, тому для того, щоб робити якісь висновки, потрібно дочекатися рішення касаційного суду.

«Я дуже давно знаю Юрія Луценка. Мені його, як людину, шкода. Він страждає через свої дурниці, які накоїв. Хотів зробити як краще, а потрапив під кримінальну статтю. Тому треба почекати рішення касаційного суду. Незважаючи на те, що він зараз зображає з себе великого опозиціонера, він страждає, і я від цього не радію», - сказав Янукович.

Також Янукович повідомив, що якщо касаційний суд не змінить становище Луценка, він розглядатиме питання про його помилування.

«Тоді прийде моя черга, як говориться. Але я не хочу тиснути на суд у жодному разі. Він повинен працювати згідно з чинним законодавством і не повинно бути ніякого тиску на суд з боку Президента», - підкреслив Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого 2011 р. Печерський райсуд Києва засудив Луценко до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. Компенсації МВС за завдану шкоду), з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.


17 серпня 2012 р. Печерський районний суд визнав Луценка винним у халатності при продовженні оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника голови СБУ Сацюка Давиденка і засудив до 2 років обмеження волі.

31 серпня Луценка вивезли з Лук'янівського СІЗО в Менську колонію.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359