Цього року аграрії витратять на весняно-польові роботи на 1,3 мільярда гривень більше, ніж у 2012-му.

Збільшити надходження фінансових ресурсів для весняної польової вдалося і завдяки забезпеченню стабільного експорту зерна та іншої продукції. Однак поки сільгоспвиробникам необхідно залучити ще близько 8 мільярдів гривень, щоб провести польові роботи згідно з усіма вимогами й агротехнологічними термінами. А гроші, яких не вистачає, готові надати Аграрний фонд і Державна продовольчо-зернова корпорація. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк у своїй авторській статті.

Співпрацюючи з двома державними установами - Аграрним фондом і ДПЗКУ, сільгоспвиробники зможуть отримати понад 3,2 мільярда гривень. Усе, що для цього потрібно - укласти форвардні контракти.

«Державна продовольчо-зернова корпорація запланувала провести форвардні закупівлі 2 мільйонів тонн зерна, що дозволить «влити» в агросектор близько 3 мільярдів гривень. Крім того, за рахунок продовження форвардних закупівель зерна, які Аграрний фонд здійснює ще з осені минулого року, виробники отримають 291,6 мільйона гривень», - зазначив Присяжнюк, повідомляє «ТСН».

Глава відомства також підкреслив, що ці дві установи, крім допомоги аграріям, що є головним завданням Мінагрополітики, забезпечують продовольчу безпеку в країні. Зокрема, в резервах Аграрного фонду є пшениця, жито, борошно, цукор, кукурудза, і навіть сухе молоко і вершкове масло. «Ми виконуємо наше основне завдання - забезпечення продовольчої безпеки держави. Аграрний фонд шляхом проведення державних форвардних закупівель сільгосппродукції, здійснення товарних інтервенцій мінімізує цінові коливання на ринку, здійснює переробку зерна та реалізує борошно для виробництва хліба і хлібобулочних виробів соціальних сортів. На сьогодні в аграрному фонді накопичено 1,8 мільйона тонн пшениці, 147 тисяч тонн борошна, 33 тисячі тонн кукурудзи, 12 тис. тонн гречки, 258 тис. тонн цукру, 20 тис. тонн борошна, а також молоко сухе, вершкове масло», - повідомив Присяжнюк.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205