Україна виконує домашні завдання Євросоюзу та шукає модель співпраці з Митним союзом. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив Віктор Янукович на прес-конференції в Українському домі.

«На засіданні уряду було прийняте рішення створити спеціальну групу, яка займатиметься виконанням рішень, які ми повинні прийняти, наприклад, у питаннях лібералізації візового режиму (з ЄС - Ред.) Нам потрібно завершувати перший етап. У нас є реформи, щодо яких нам потрібно прискоритися. Ці реформи потрібні Україні, і, безумовно, вони будуть гармонізувати наші відносини з Європою. Тобто ми розуміємо, що для нас це домашнє завдання», - зазначив Президент.

«З Росією ми шукаємо сьогодні модель співпраці України з Митним союзом. Для нас дуже цікава з точки зору економіки економічна інтеграція з МС, оскільки ми маємо товарообіг з Митним союзом за минулий рік у розмірі 63 млрд дол. До речі, з ЄС цей товарообіг разом з ринком послуг складає близько 50 млрд дол.

Але багато що залежатиме від наших партнерів - Росії, Казахстану, Білорусі - наскільки вони хочуть бачити Україну за цим столом. Ми вважаємо, що можемо знайти таку форму, яка буде відповідати рівню наших відносин. Ми зацікавлені не втрачати товарообіг, щоб до нас не застосовувалися дискримінаційні заходи з боку Митного союзу... Найближчим часом я буду знову з візитом у Росії, і ці переговори будуть продовжуватися», - повідомив Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268