Голова Верховної Ради Володимир Рибак звернувся до Вищого адміністративного суду України щодо можливості позбавлення народного депутата від Партії регіонів Андрія Веревського депутатського мандата.

Як повідомляє «УНІАН» з посиланням на прес-службу ВАСУ, відповідне подання надійшло вчора, 28 лютого, розглядати його буде суддя Інна Масло.

Нагадаємо, сьогодні, 1 березня, член фракції ПР Володимир Олійник заявив, що Рибак звернувся до суду щодо ситуації із сумісництвом народного депутата від Партії регіонів Веревського. Зокрема, коментуючи те, що Рибак вніс до Вищого адміністративного суду України подання щодо можливості позбавлення народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка депутатського мандата, Олійник зазначив, що закиди у вибірковості в цьому питанні спростовуються тим, що голова ВР звернувся до суду щодо ситуації з Веревським.

Так, за даними Олійника, «народний депутат від «Свободи» звернувся до голови ВР щодо позбавлення повноважень народного депутата України, члена парламентської фракції Партії регіонів Андрія Веревського з приводу тих же обставин: що він, будучи народним депутатом, є також керівником комерційних структур, що заборонено законом про сумісництво». «Наскільки мені відомо, голова ВР звернувся до суду щодо ситуації з Веревським», - повідомив депутат-регіонал.

Як повідомляв ForUm, Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР ухвалив рішення про позбавлення депутатського мандата депутата від фракції «Батьківщина» Сергія Власенка і направив документи в суд.

Нагадаємо, 8 лютого Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305