КПУ підготувала і найближчим часом подасть на розгляд у ВР законопроект про скасування медичної реформи, пілотний проект якої проводиться у деяких містах України. Про це повідомив лідер КПУ Петро Симоненко на прес-конференції.

За його словами, пілотний експеримент, який більше року проводиться у кількох областях, тільки підтвердив найгірші побоювання КПУ про загрози, які несе медреформа.

Симоненко уточнив, що суть цієї медичної реформи зводиться до того, що різко скорочується фінансування медицини, закриваються медичні заклади, знижується рівень медициною допомоги при переході від лікарів-спеціалістів до так званих сімейних лікарів, передає «ГолосUA».


 
«Ця реформа показала, що всупереч обіцянкам влади медицина стала менш доступна. В результаті по всій Україні медична сфера тільки погіршилася, через що по всій країні проходять бунти населення, які позбулися елементарної медичної допомоги», - сказав він.

У зв'язку з цим, за словами політика, КПУ вже підготувала і найближчим часом подасть до ВР законопроект, який стосується скасування медреформи.

«Інше питання - чи підтримають його інші політичні сили. Мені здається, що таке голосування покаже, чи хочуть депутати у парламенті, щоб українці були здорові», - підсумував Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354