Цього року у Києві реконструюють сім парків загальною площею майже 150 гектарів. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході розширеної апаратної наради КМДА, присвяченої розвитку об'єктів зеленого господарства міста, сказав директор «Київзеленбуду» Михайло Царенко.

За його словами, представники «Київзеленбуду» оновлять паркові території «Молодіжний» у Дніпровському районі, у парку «Кіото», «Нивки», «Партизанської слави», паркову зону на вулиці Анни Ахматової і маршала Тимошенко, на проспекті Маяковського, паркову зону навколо озера Тельбін і на площі Анкари.

Царнеко пообіцяв, що кількість квіткової розсади, висадженої у столиці у цьому році, зросте з 5 до 10 млн штук, а кількість зон відпочинку у міських лісах збільшиться з 40 до 50,

Також зеленбудівці реконструюють Верхній та Нижній Вал, зокрема, замінять асфальтове покриття алеї на мощення фігурними елементами, влаштують зовнішнє освітлення, вхідні групи, поливально-зрошувальну систему, відновлять підпірну стіну, озеленять та оформлять квітами.

У цілому, за словами чиновника, загальний обсяг озеленення столиці подвоїться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117