Національна кадастрова система успішно діє і відповідає найкращій світовій практиці. Такого висновку дійшли міжнародні експерти в офіційному звіті Світового банку, які здійснювали комплексну перевірку нововведеної кадастрової системи.

Зокрема, директор Світового банку в Україні Чімяо Фан у пам'ятній записці на адресу уряду України і голови Держземагентства Сергія Тимченка зазначив, що досягнення стосовно земельного кадастру є значним успіхом України, сприяють захисту прав власності на землю і поліпшенню прозорості управління земельними ресурсами, повідомляє «ТСН ».

Після успішної реалізації кадастрового проекту Світовий банк має намір продовжити співпрацю з урядом України у сфері земельних відносин.

Як повідомлялося раніше, група фахівців Банку була вражена значним обсягом виконаної роботи щодо впровадження Національної кадастрової системи. Зокрема, у листі керівника Світового банку зазначається: «Великий обсяг роботи був виконаний за останні кілька місяців для підготовки електронної кадастрової системи і її впровадження у безпрецедентному для даного регіону темпі. Розробку системи, її тестування, прийом, міграцію даних і навчання користувачів було виконано менш ніж за три місяці. Менш ніж за п'ять місяців створений цифровий архів (включаючи сканування та індексування 16,8 мільйона державних актів та впровадження процедур сканування для вступників). Досягнуті результати є прекрасним прикладом для регіону і в міжнародних масштабах. Група фахівців Банку заохочує Держземагентство до обміну своїм досвідом з іншими країнами у всьому світі».

За офіційними результатами перевірки створення Державного земельного кадастру в Україні, місія Світового банку, яка проходила з 11 по 20 лютого 2013 року, констатує, що електронна система кадастру почала успішно працювати, впроваджено низку конструктивних особливостей, які відповідають кращій світовій практиці. Всі проміжні показники ефективності впровадження для робіт щодо картографування були повністю виконані і перевиконані.

Крім того, у рамках проекту були складені певні цільові показники 600 тис.кв.км сучасних карт, які охоплюють практично 100% території України. Роботи з картографування у рамках Проекту були виконані у 24 областях, АР Крим та містах Києві і Севастополі, що повністю забезпечило Україну базовим картографуванням єдиної якості вперше після здобуття нею незалежності: сучасними аерофотографіями, сучасними цифровими ортофотокартами у відповідному великому масштабі і цифровими індексними кадастровими картами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233