Влада Франції продовжила перебування французьких військовослужбовців у Малі як мінімум до липня.

Раніше французькі власті повідомляли про те, що збираються вивести свої війська у березні і передати контроль над Малі місцевій владі та військовослужбовцям Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС). Причиною продовження військових дій у Франції назвали те, що останнім часом у Малі спостерігаються випадки вибухів смертників, захоплення заручників та інших методів партизанської війни. Між тим, у липні, як сподіваються власті Франції, уряд Малі повинен провести вибори.

Франція ввела війська на територію своєї колишньої колонії у січні 2013 року. За минулий час Франція витратила на кампанію у Малі більше 100 мільйонів євро. Сьогодні на території африканської республіки перебуває близько 5,4 тисячі французьких солдатів.

Кочівники-туареги вже кілька десятків років ведуть збройну боротьбу за незалежність північних регіонів Малі. Навесні 2012 року, скориставшись ослабленням влади через військовий переворот, туареги захопили кілька великих міст і вибили урядові війська з півночі країни. До кінця 2012 року повстанцям майже вдалося досягти столиці, пише «Lenta.ru».

Нагадаємо, до лютого 2013 року, після втручання Франції, об'єднаним французьким і малійським військам вдалося відбити багато захоплених міст. Повстанці втекли у пустелі на півночі країни і оголосили партизанську війну, заявивши, що мають намір битися до переможного кінця.

Як повідомляв ForUm, президент Франції Франсуа Олланд у ході візиту до Малі заявив, що у Парижа немає планів надовго залишати в країні свій контингент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193