В усьому світі зараз налічується 1453 мільярдера, сукупний розмір їхнього статку за минулий рік помітно збільшився і сягає 5,5 трлн доларів.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного китайським журналом «Хужунь» (аналог «Форбса»).

За його даними, найбільше супербагатіїв - 608 чоловік - зафіксовано в Азії. За цим показником даний регіон вперше обійшов Північну Америку, де проживає 440 мільярдерів. У Європі - 324.

Найбагатшою людиною на планеті названий мексиканський телекомунікаційний магнат Карлос Слім з особистим статком 66 млрд доларів. На другому місці - американський інвестор Уоррен Баффет (58 млрд). Слідом ідуть іспанець Амансіо Ортега (55 млрд), який володіє мережею магазинів одягу марки Zara, та засновник «Майкрософт» Білл Гейтс (54 млрд), який випав із трійки.

У десятку лідерів потрапила найбагатша людина Азії, 85-річний гонконзький магнат Лі Ка-Шин, який зайняв сьому позицію у списку. У його «кишені» - 32 млрд доларів. У материковому Китаї самим заможним бізнесменом з показником 13 млрд доларів залишається Цзун Цинхоу - власник компанії з випуску безалкогольних напоїв «Вахаха», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

У цілому в КНР «армія» мільярдерів досягла 317 осіб, поступаючись тільки США (409 осіб). На третьому місці - Росія, де число супербагатіїв, за версією журналу, становить 88 осіб, а їхній сукупний статок - 368 млрд доларів.

Москва названа «світовою столицею» мільярдерів. У російській столиці таких налічується 76 осіб, стверджують автори дослідження. На другу і третю позиції вони поставили Нью-Йорк (70) і Гонконг (54), за якими йдуть Пекін і Лондон. Більшість імен у списку багатіїв, особливо представників Азії, так чи інакше пов'язані з сектором нерухомості. У той же час автори доповіді взялися припустити, що реальна кількість мільярдерів на планеті може доходити до 4 тисяч чоловік, оскільки існує категорія «підпільних» супербагатіїв, які прагнуть не афішувати себе і свій капітал.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213