Сьогоднішнє повідомлення про закладення вибухівки на залізничних вокзалах у Житомирі та Бердичеві зробив із СІЗО 36-річний засуджений за розбій, повідомили у Секторі зв'язків з громадськістю УМВС України на Південно-західній залізниці.

Як зазначили у СЗГ, встановлено, що дзвінок надійшов із камери Житомирського слідчого ізолятора.

«Телефонував 36-річний чоловік, якого засудили за скоєння розбійного нападу до 11 років позбавлення волі. Відбувати покарання у Бердичівській виправній колонії бажання у нього не було. Сподіваючись, що слідувати до місця відбування покарання доведеться залізничним транспортом, засуджений для надійності замінував відразу два залізничні вокзали: Житомира та Бердичева. Коли ж «мінера» таки доставили у виправну колонію, він зізнався у скоєному злочині», - зазначили у міліції.

Засуджений буде відповідати перед судом і за цей злочин - за ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі терміном до шести років.

Нагадаємо, у Житомирі та Бердичеві сьогодні після анонімного повідомлення про замінування залізничних вокзалів евакуювали майже 600 осіб, однак вибухівку не знайшли.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287