За фактами масової загибелі собак у Деснянському та Дніпровському районах столиці ведеться слідство, повідомили у столичній міліції.

Так, 21 лютого до чергової частини Деснянського райуправління міліції надійшло повідомлення від волонтерів Київського центру ідентифікації тварин про виявлення 16 трупів собак по вулиці Крайня.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група і дільничний інспектор міліції. Після огляду тварин правоохоронці, згідно з чинним законодавством, склали акт направлення тварин на розтин у Київському притулку бездомних тварин.

За даним фактом 22 лютого було розпочате кримінальне провадження за ознаками статті 291 Кримінального кодексу України - жорстоке поводження з тваринами. Зараз правоохоронці вживають усіх заходів щодо встановлення свідків і обставин цієї події, проводяться необхідні експертизи. Триває слідство.

26 лютого у чергову частину Дніпровського райуправління міліції надійшло повідомлення від представника Київського центру ідентифікації тварин про виявлення 17 трупів собак у парку культури та відпочинку «Гідропарк».

На місце події виїхали слідчо-оперативна група, дільничний інспектор міліції і представники Київського центру ідентифікації тварин. Дана подія була внесена до Єдиного обліку Дніпровського райуправління міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189