У норвезькому Холменколлені завершилася перша гонка чергового етапу Кубка світу з біатлону - чоловічий спринт, у якому третє місце завоював українець Андрій Дериземля.

Змагання у Холменколлені стали першими після завершився півтора тижні тому чемпіонату світу з біатлону. І незважаючи на кінцівку сезону і певну втому, практично всі найсильніші гонщики світу вийшли на старт спринтерських перегонів.

Із 97 учасників відстріляти на двох вогневих рубежах без промахів вдалося лише вісьмом. Із українців таким виявився Дериземля, який лише на 7,7 секунди відстав по швидкості від переможця змагань норвежця Тар'єя Бе, повідомляє «УНІАН».

Набагато більшу швидкість по дистанції сьогодні розвинув француз Мартін Фуркад. Він помилився на вогневих рубежах двічі, але відстав від Бе, який жодного разу не промахнувся, всього на 0,1 сек.

Інші українці у цій гонці виступили невдало. Олександр Біланенко зайняв 36-е місце, Дмитро Русинів - 54-е місце і Дмитро Підручний - 73-е місце.

Сергій Седнєв був заявлений на гонку і потрапив в офіційний старт-лист, але на дистанцію не вийшов.

Після чемпіонату світу у чеському Нове-Место особлива увага прикута до жіночої збірної України, яка виборола п'ять нагород світової першості - золото, срібло та три бронзові медалі.

Чоловіча команда на світовій першості виступила невдало, її представники жодного разу не потрапили у десятку найсильніших ні в індивідуальній гонці, ні в естафеті. Тому успіх Дериземлі став несподіваним.

Нагадаємо, що етап в Холменколлені продовжиться 1 березня спринтерською гонкою у жінок. 2 березня заплановані дві гонки переслідування, а 3 березня - два мас-старти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313