Сербський режисер Емір Кустуріца повідомив, що на знак протесту проти нечесного ставлення до нього фінансових ревізорів залишить займані ним державні пости. Автора «Часу циган» та інших картин звинуватили у зловживанні бюджетними коштами, передає B92.
Заперечуючи всі претензії на свою адресу, режисер повідомив, що залишає крісла директора заповідника «Мокра Гора» і глави Лижного союзу Сербії. Скандал почався після того, як державні контролери провели перевірку роботи Кустуріци і його співробітників.

Творця таких культових стрічок, як «Підпілля» та «Чорна кішка, білий кіт», звинувачують у тому, що він не повідомив управління держзакупівель про проведені ним договори, не вів обліку нерухомості та іншого підпорядкованого йому майна, а також не поставив на баланс очолюваного ним відомства два позашляховики. Останні були презентовані Кустуриці представниками сербських спецслужб.

Зазначається також, що державні ревізори знайшли невиправдане перевищення режисером розтрат на мобільний зв'язок і рекламу, закладених у бюджеті парку «Мокра Гора» і Лижного союзу. Крім того, на думку ревізорів, Кустуріца не зафіксував у документах 30 тис. євро, витрачені ним на бензин для службових автомобілів, пишуть «Вести.ру».

У підсумку фінансисти звернулися до уряду з проханням відкрити на режисера справу про адміністративне правопорушення. Режисер не вважає себе винним по жодному пункту звинувачень.

Зауважимо, що Кустуріца став главою природного парку «Мокра Гора», територія якого становить майже 11 тисяч гектарів, відразу після його відкриття у 2005 році. Тут же розташований гірськолижний центр Івер, керівником якого є режисер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201