Протягом найближчих семи років Мінагрополітики планує збільшити виробництво овочів до 10 мільйонів тонн щорічно. Таких результатів вдасться досягти в тому числі завдяки будівництву нових тепличних комплексів. А це, в свою чергу, допоможе зменшити імпортозалежність України в міжсезоння і утримати стабільну ціну на овочі закритого грунту. Про це повідомив директор Департаменту землеробства Мінагрополітики Олександр Демидов.

У 2012 році вітчизняні аграрії зібрали 10 мільйонів тонн овочів, що стало одним із найбільших урожаїв за роки незалежності. Для того ж, щоб закріпити і збільшити ці показники до 2020 року, Мінагрополітики сприятиме розвитку сучасних високотехнологічних теплиць, мережі сучасних овочесховищ і оптових сільськогосподарських ринків.

«У минулому році були запущені нові тепличні комплекси на 26 га. З метою збільшення виробництва овочів закритого грунту планується збільшити кількість тепличних комплексів ще на 450 га до 2020 року», - зазначив Демидов, повідомляє «UBR».

Для цього уряд частково відшкодовує вартість будівництва теплиць і передбачає можливість надання компенсації відсоткової ставки сільськогосподарським підприємствам за кредитами, залученими для впровадження енергозберігаючих технологій, виробництва сільськогосподарської продукції рослинництва в закритому грунті, а також придбання систем і обладнання для теплиць, обладнання для сортування, пакування, палетизації сільськогосподарської продукції власного виробництва.

За словами директора Департаменту, завдяки такій державній підтримці за десять років валовий збір овочів закритого грунту в сільськогосподарських підприємствах досягне 638-700 тисяч тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176