Станом на 28 лютого ліквідована ямковість на 94% основних доріг загального користування державного значення. Залишилося відремонтувати 160 кілометрів основних доріг. Про це, як повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, голові уряду Миколі Азарову доповіло керівництво «Укравтодору».

У Кабміні наголосили, що мова йде про аварійний, нагальний ремонт та про автодороги загального користування. «Вулиці, автомагістралі у населених пунктах належать до комунальної власності і відповідає за їхнє утримання місцева влада», - зазначили у Департаменті.

Зараз вже відремонтована дорога Херсон - Джанкой - Феодосія - Керч, де ямками були пошкоджені майже 7 тисяч квадратних метрів. Наближається до завершення ремонт доріг Київ - Одеса, Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, Ульянівка - Миколаїв, Запоріжжя - Донецьк.

В «Укравтодорі» також підкреслили, що ситуація з ремонтом доріг місцевого значення, організацією якого повинна займатися місцева влада, викликає справедливі нарікання водіїв.

«Комунальні підприємства, на жаль, не завжди виконують свої обов'язки, дороги в межах багатьох населених пунктів ще залишаються покритими ямами. Автолюбителі ж звинувачують у всьому «Укравтодор», замість того щоб спитати з місцевих керівників за роботу, вимагати від влади на місцях раціонально використовувати кошти платників податків, професійно підходити до вирішення нагальних проблем суспільства, зокрема з ремонту доріг на вулицях своїх міст і сіл», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у результаті несприятливих погодних умов цієї зими було значно пошкоджено дорожнє покриття. В цілому на початок робіт (12 лютого) були вражені ямковвстю 2631 км основних доріг країни державного значення.

«Укравтодор» обіцяє завершити ямковий ремонт українських доріг до 1 травня поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207