В Україні у грудні 2012 року 11% найманих працівників отримували мінімальну зарплату. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему: «Коли українці будуть отримувати "білі" зарплати? Зниження соціального податку і детінізація економіки» заявила заступник директора департаменту - начальник відділу методології забезпечення платежів департаменту надходження доходів Пенсійного фонду України Людмила Польовик.

«У грудні 2012 року майже 1,5 мільйона найманих працівників із 12 млн отримували мінімальну зарплату. Це 11% від усієї кількості. У всіх співробітників таких фірм і навіть у керівництва офіційно зареєстровані мінімальні зарплати. У більшості це фірми, де присутні готівкові кошти, тобто зі сфери торгівлі, побутових послуг та іншого», - зазначила вона.

За її словами, нижче рівня середньої зарплати (3100 грн. - Ред.) отримували близько 7 млн ​​ найманих працівників. «Питання легалізації зарплат стоїть дуже гостро, тому що це основна стаття наповнення як бюджету ПФ, так і держбюджету», - підсумувала Польовик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247