У Житомирі та Бердичеві сьогодні після анонімного повідомлення про замінування залізничних вокзалів евакуювали майже 600 осіб, проте вибухівки не знайшли.

Про це повідомила керівник Відділу громадських зв'язків УМВС України у Житомирській області Алла Ващенко. Міліція спільно з представниками інших компетентних правоохоронних структур провела ретельне обстеження і комплекс вибухотехнічних робіт у приміщеннях залізничних вокзалів і на прилеглих територіях, де, згідно з повідомленням, могла бути вибухівка.

За її словами, інформація про можливе виявлення небезпечних предметів не підтвердилася.

Ващенко нагадала, що близько 09:00 на телефонну лінію «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування залізничних вокзалів у Житомирі та Бердичеві, туди одразу ж виїхали слідчо-оперативні групи, експерти-вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС та представники інших компетентних служб правоохоронних структур.

За словами керівника відділу, під час проведення заходів із залізничних вокзалів було евакуйовано близько 600 осіб, а також була забезпечена охорона приміщень та громадського порядку на прилеглих до них територіях, передає «УНІАН».

В даний час робота обох залізничних вокзалів відновлена. Правоохоронці вживають заходів, спрямованих на встановлення особи анонімного автора фальшивого повідомлення. У відповідності зі ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян), йому загрожує позбавлення волі від двох до шести років.

Нагадаємо, сьогодні, 28 лютого, близько 09:00 правоохоронцям надійшло анонімне повідомлення про замінування двох вокзалів – у Житомирі та Бердичеві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283