Прокуратура Деснянського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами райдержадміністрації, які самовільно демонтували МАФи та незаконно передали їх у комунальне підприємство.

За даними прес-служби прокуратури, співробітники відділу контролю за благоустроєм Деснянської РДА протягом листопада-грудня минулого року демонтували три МАФи на вул.Драйзера, вул.Маяковського, а також біля станції метро «Чернігівська».

Згідно з Правилами благоустрою міста Києва, повноваження з демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм та тимчасових споруд мають винятково КМДА та КП «Київблагоустрій».

До того ж, як встановлено перевіркою, посадові особи не попередили підприємця про примусовий демонтаж МАФів, як це передбачено законодавством, і не надали йому можливості добровільно прибрати тимчасові споруди.

Крім цього, як з'ясувалося, незаконно знесені МАФи чиновники Деснянської РДА віддали комунальному підприємству з утримання зелених насаджень, з яким договір на зберігання тимчасових споруд райдержадміністрацією не укладався.

Внаслідок таких дій підприємцю, власнику трьох тимчасових споруд, завдано матеріальних збитків на загальну суму 71 тис. грн.

Прокуратура району внесла відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.365 КК України «Перевищення влади або службових повноважень» до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Деснянському райуправлінню міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205