Професор із клініки «Шаріте» Лутц Хармс і лікар Аннет Райсхауер прибули у Харківську лікарню залізничників, де в черговий раз будуть оглядати Юлію Тимошенко. Інформацію про приїзд Хармса підтвердили у посольстві Німеччини в Україні, а також в українському МЗС. Передбачається, що Хармс і Райсхауер пробудуть у Харкові до 4 березня включно.

Напередодні приїзду німецьких лікарів у ЗМІ з'явилися численні публікації, присвячені попередньому візиту доктора Лутца Хармса в Україну. Зокрема, газета «Комсомольська правда в Україні» опублікувала матеріал, у якому стверджується, що лікуючому лікарю Юлії Тимошенко організували справжню культурну програму вартістю близько сімдесяти тисяч гривень. Зокрема, Хармса зводили на фінальний матч «Євро-2012», покатали на катері по Дніпру, передає «Bagnet.org».

Як доказ наведено відеозапис, знятий на камеру мобільного телефону і викладений на сервісі «Ю-тьюб». У кадрі Лутц Хармс, депутат ВР Микола Катеренчук та переможниця конкурсу краси «Королева світу» 2010 року Марія Фурдичко. Катеренчук та Фурдичко підтвердили достовірність відеозапису. Німецька сторона до останнього часу стверджувала, що не отримує грошей за лікування Юлії Тимошенко. Нагадуємо, що Лутц Хармс є службовцем. Згідно з правовим кодексом німецьких службовців, їм пропонується уникати будь-якого зиску від своєї роботи, крім безпосередньо заробітної плати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

400