Українська сторона як і раніше вважає найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом формат «3 +1», заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

«Для України найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом є формат «3 +1», в якому наша держава могла б брати участь шляхом створення зони вільної торгівлі з Митним союзом і приєднання до тих або інших угод цього міждержавного утворення в окремих сферах, з урахуванням інтересів усіх без винятку сторін», - сказав глава українського МЗС в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Він також підкреслив, що Київ зацікавлений у розширенні економічної співпраці з Митним союзом і продовжує шукати такі форми взаємодії, які б враховували національні інтереси країни.

Крім того, Кожара висловився за розвиток взаємодії між Митним союзом і європейським ринком. «Сьогодні для України це дуже конкретне економічне питання. Наше завдання - створити основу для справжнього об'єднання всієї Європи. Україну, ЄС і Росію в перспективі повинні об'єднати безвізовий режим і спільна зона вільної торгівлі», - підкреслив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович пропонував формат співпраці з Митним союзом у форматі «3 +1» (РФ, Білорусь і Казахстан плюс Україна. - Ред.), проте така ініціатива не знайшла підтримки з боку членів МС. При даному форматі Україна не стає офіційним членом Митного союзу.

У той же час посол Росії в Києві Михайло Зурабов назвав малоймовірною можливість співпраці України з Митним союзом за формулою «3 +1».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200