Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення Українського банку розвитку, повідомив глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

Як повідомляє «УНІАН», посилаючись на прес-службу КМУ, таке рішення ухвалене 27 лютого на розширеному засіданні уряду.

За словами Каськіва, створений банк з використанням прозорих банківських процедур буде адмініструвати витрати, які раніше неефективно розподілялися між різними міністерствами і відомствами. Створення такого інституту є ключовим елементом інвестиційної реформи, представленої 6 квітня 2011 р. за участю Президента України Віктора Януковича, і може радикально поліпшити інвестиційну привабливість нашої країни.

«Учора міжнародні інвестори почули від Президента України важливу для них інформацію - Національні проекти будуть здійснюватися при спільній фінансовій участі держави і приватних інвесторів», - сказав Каськів.

Нагадаємо, 10 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з провідними експертами-економістами підтримав ідею створення в Україні банку реконструкції та розвитку, а також державного агентства з підтримки експортно-орієнтованих галузей у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158