За два місяці 2013 р. Держфінінспекція не допустила зайвих витрат державних коштів у сфері держзакупівель на суму 243 млн грн, повідомляє прес-служба відомства.

У повідомленні наголошується, що за результатами оперативного моніторингу ризикових державних закупівель (без виходу на об'єкт контролю шляхом запиту документів) за січень-лютий 2013 р. фахівці Держфінінспекції України попередили зайві витрати державних коштів у сфері державних закупівель на загальну суму близько 243 млн грн.

Зокрема, через виявлені порушення були скасовані торги в цілому на 88,5 млн грн і розірвані укладені договори на суму 154,1 млн грн.

«Уникнути порушень при здійсненні закупівель за державні кошти вдалося завдяки нашому оперативному контролю проведення закупівель та своєчасному втручанню наших працівників на всіх стадіях проведення закупівель», - повідомив голова Держфінінспекції Петро Андрєєв.

Найбільше зайвих витрат попередила Держфінінспекція в Донецькій області - на суму 107,3 млн грн, що становить 44,2% загальної суми по Україні.

Істотні результати роботи з попередження втрат у сфері державних закупівель також мають Держфінінспекції в Луганській (33 млн грн), Кіровоградській (27,3 млн грн), Черкаській (23,9 млн грн), Волинській (12,7 млн ​​грн), Чернігівській (9 млн грн), Тернопільській (8,1 млн грн), Івано-Франківській (6,8 млн грн), Львівській (5,5 млн грн) і Сумській (5,3 млн грн) областях.

За результатами моніторингу і позапланових перевірок державних закупівель 2012 р. територіальні органи Держфінінспекції України попередили втрати на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти на суму 1,7 млрд грн. Зокрема, за рахунок скасування конкурсних торгів - на суму 956,2 млн грн і шляхом розірвання укладених договорів - на суму 704,3 млн грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183