У селах і маленьких містах дитяче дозвілля повинно бути організовано при школах. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив перед відкриттям III Всеукраїнської виставки-звіту дитячої творчості «Країна юних майстрів».

«Проблема буде вирішуватися шляхом відкриття гуртків при школах», - сказав він і додав, що вестимуть гуртки вчителі, а фінансувати їх проведення будуть місцеві і центральні бюджети, які передбачають це як педагогічне навантаження.

Міністр погодився, що організувати таким чином якісне дитяче дозвілля буде трохи складніше, ніж у великих містах, де є спеціальні центри. «Повинен бути обдарований педагог, який любить або ліплення, або музику, або танці», - сказав він.

На уточнююче запитання кореспондент ForUm'у, хто фінансуватиме витратні матеріали для гуртків, держава чи батьки, Табачник сказав: «У позашкільних установах це фінансує бюджет, але трохи допомагають батьки, так було у всі часи. Я ходив на гурток, і у нас були заняття з пластиліном, це був 1968 рік. І я пам'ятаю, як викладач гуртка Шевченківського палацу піонерів нам сказав, щоб ми на наступному тижні всі принесли пластилін».

Міністр підкреслив, що він відвідував гурток образотворчого мистецтва, і найбільше любив малювати сонце і танки.

У той же час Табачник зазначив, що в дитинстві співом не займався, але відвідував уроки танців. «Я досі і вальс, і полонез Огінського, якщо раз-два прорепетирувати, можу досить пристойно повести партнерку, і у вальсі спробую на ногу не наступити. У нас (в школі. - Ред.) чотири роки були заняття з ритміки», - розповів міністр.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390