Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник стверджує, що не мав на увазі Ксенію Собчак, коли порівнював Національний університет «Києво-Могилянська Академія» з російською «світською левицею». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив перед відкриттям III Всеукраїнської виставки-звіту дитячої творчості «Країна юних майстрів».

«Я про неї нічого не говорив, її прізвище не згадував. Це, по-перше. А по-друге, у мене найбільше викликають презирства «світські левиці» і «світські леви». Це люди, які повністю позбавлені будь-яких позитивних якостей, але завжди хочуть бути в центрі уваги. А в центрі уваги потрібно бути з позитивними справами, творчими, науковими здобутками. Однак у Києві та в інших великих містах завжди є прошарок людей, які просто, як пави і павичі, демонструють свої наряди і обов'язково є частиною тусовки навколо відкриття бару, ресторану і так далі», - зазначив міністр.

На думку Табачника, потрібно віддавати перевагу культурному розвитку, а не подібним світським заходам.

«Я, наприклад, не тусовщик. Вважаю, що набагато краще сходити в оперу або в драмтеатр, ніж витрачати місяці і роки на світських тусовках», - підсумував Табачник.

Нагадаємо, раніше Табачник порівняв Національний університет «Києво-Могилянська академія» з російською світською левицею через програний позов про захист університетської автономії та сучасні стандарти вищої освіти.

Російська «світська левиця» Ксенія Собчак сприйняла в свою адресу вислів Табачника і відповіла українському чиновникові в Твіттері.

«Табачник зовсім поганий... застряг десь у році 2004, судячи з того, яке в нього про мене уявлення... Ну ОК, тоді Могилянка - найкращий ВНЗ України, зі своєю думкою і вільнодумними талановитими студентами. Порівняння - ОК», - написала Собчак у своєму мікроблозі в Твіттері 26 лютого.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307