Турецька Республіка є одним з найважливіших торговельних партнерів України. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Олександр Пінський під час зустрічі з послом Туреччини в Україні Мехметом Самсари, що відбулася 27 лютого, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Розвиток українсько-турецького співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах є визначальним чинником розвитку стратегічного партнерства між нашими країнами. Україна розглядає Туреччину як одного з ключових торговельних партнерів. За обсягами експорту українських товарів Турецька Республіка у 2012 році посіла друге місце після Росії. Позитивне сальдо для України - 1,73 млрд доларів США», - акцентував заступник міністра.

У свою чергу посол зазначив, що і Туреччина завжди вважала Україну своїм стратегічним партнером. Самсари згадав, що у 2010 році був підписаний важливий для розвитку плідного двостороннього співробітництва документ - Договір про стратегічне партнерство, головна мета якого - забезпечення вільного просування товарів. Посол підкреслив, що в обох країн величезні перспективи в галузі туризму та розвитку рекреаційних зон.

Також було зазначено, що одним з механізмів торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва є традиційне представлення України на Ізмірському міжнародному ярмарку. Національна експозиція України тут організовується вже впродовж 11 років, у рамках роботи виставки традиційно проводиться українсько-турецький бізнес-форум за участю представників ділових кіл України та Туреччини.

«У 2013 році ми також плануємо представити економічний і промисловий потенціал України на Ізмірському ярмарку і сподіваємося на підтримку Туреччини», - сказав Пінський.

У міністерстві зазначили, що у 2012 році оборот торгівлі товарів і послуг збільшився на 8,3% і склав 6 млрд 150 млн доларів США, що на 469,5 доларів США більше, ніж у 2011 році.Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385