У Житомирській області пошуковики знайшли збитий у 1941 році літак і останки двох льотчиків. Про це повідомляє прес-служба обласної громадської організації «Історико-патріотичне об'єднання «Пошук».

Згідно з повідомленням, знахідку виявили у селі Бондарці Житомирського району. Літак був збитий у 1941 році, передає «УНІАН».


Біля села Бондарці 10 липня 1941 відбувся повітряний бій. У бою радянський літак був підбитий, загорівся і впав у лісі за 350 метрів від будинку лісника.
 
 
Фото «Житомир.інфо»
 
Історія про падіння збитого у 1941 році літака була відома давно. Громадські активісти почали вивчати це питання ще на початку 1990-х років.
 
Місце падіння літака досліджувала Житомирська обласна громадська організація «Історико-патріотичне об'єднання «Пошук», яка входить у Всеукраїнське громадське об'єднання «Союз Народна пам'ять». У результаті пошукових робіт і були виявлені останки двох бійців екіпажу. Наразі продовжується пошук родичів і збір додаткової інформації в архівах.
 

На місці падіння разом з останками бійців пошуковці знайшли особистий розпізнавальний знак одного із загиблих. Після розшифрування вдалося встановити прізвище льотчика: Семаков В'ячеслав Семенович, лейтенант, пілот, 1918 року народження.

Останки другого льотчика, ймовірно, належать Глібову Василю Семеновичу (повітряний стрілок, 1918 р.н., уродженець села Стара Синявка Кам'янець-Подільського району).
Також з архівних документів стали відомі імена решти членів екіпажу літака. Штурман його залишився в живих, через кілька днів після падіння літака повернувся в полк і продовжував воювати, загинув у 1944-му. Стрілець-радист загинув, похований у селі Барашівка Житомирського району.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

547