Українська влада зможе виконати умови для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року, і сподівається, що ЄС прийме «політичне рішення» про підписання даного документа.

Про це у Варшаві сказав міністр закордонних справ України Леонід Кожара в інтерв'ю журналістам.

«Я вважаю, що ті дії, які ми повинні зробити до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, вони під силу і українському уряду, і парламенту», - сказав міністр, передає «УНІАН».

Кожара зазначив, що Україна готова вже зараз підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, додавши у той же час, що для цього на сьогоднішній день немає згоди серед всіх держав ЄС.

Він пояснив це складною процедурою прийняття рішень в Євросоюзі, який об'єднує 27 держав.

«На відміну від України, де політична воля формується набагато простіше, політична воля в Євросоюзі - це складний процес. Потрібно взяти до уваги інтереси головних органів ЄС, 27 столиць ЄС, провідних політичних партій», - зазначив Кожара.

Міністр заявив, що проведені ним в останні дні зустрічі з представниками держав Європейського Союзу надихають його оптимізмом у цій справі.

«Я переконаний, що є позитивна тенденція на шляху підписання Угоди про асоціацію з ЄС», - сказав міністр.

У той же час він не дав прямої відповіді на запитання, чи можливе підписання Угоди про асоціацію без звільнення екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Міністр сказав, що проблема вибіркового правосуддя зачіпалася під час його зустрічей у Брюсселі, Берліні і Варшаві.

Як повідомляв ForUm, лідери Євросоюзу за підсумками останнього саміту Україна-ЄС, який відбувся на початку цього тижня в Брюсселі, заявили, що очікують більшого прогресу від української влади у справі виконання умов для підписання Угоди про асоціацію.

Європейські політики зазначили, що українська влада повинна продемонструвати конкретні досягнення до травня цього року, оскільки ЄС необхідний ще додатковий час на внутрішні процедури, щоб Угода про асоціацію могла бути підписана на саміті в листопаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265