Газотранспортна система України може бути передана в оренду газотранспортному консорціуму без зміни форми власності. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов українським журналістам у середу в Києві.

«Ми вважаємо цілком можливим збереження власності на українську ГТС за Україною і прийняття відповідних законодавчих рішень, які б дозволили передати ГТС, не міняючи форми власності, в управління консорціуму», - сказав він.

За його словами, російська сторона вже готує документи, виходячи з положення, що це буде двосторонній газовий консорціум. «Разом з тим ми звернули увагу на той факт, що українські партнери проводять консультації з європейськими колегами на полях саміту Україна - Європейський Союз про можливість повернення до ідеї тристороннього консорціуму. Це зажадає уточнення», - підкреслив Зурабов.

При цьому посол зазначив, що зниження ціни на російський газ можливе, якщо буде знайдено оптимальне для обох сторін рішення щодо управління українською ГТС.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243