Деснянський районний суд Києва 15 березня проведе попереднє засідання у кримінальній справі проти дільничного інспектора Шевченківського районного управління міліції Києва Сергія Приходька і міліціонера Сергія Коваленка, обвинувачених у перевищенні службових повноважень під час затримання студента Ігоря Індила, який згодом помер.

Про це «Українським новинам» повідомив адвокат батьків студента Олександр Заруцький.
Початок засідання призначено на 14:00.

Як повідомляв ForUm, Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 року - дільничний міліціонер забрав його з одного з гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

28 травня 2010 р. прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції. Пізніше справа була передана для розслідування в прокуратуру Києва. У жовтні в прокуратурі заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.

5 січня 2012 р. Деснянський райсуд столиці засудив дільничного Сергія Приходька, обвинувачуваного в причетності до загибелі Індила, до 5 років позбавлення волі з відстрочкою відбування покарання на два роки.

Перед цим, 23 грудня 2011 року, суд закрив кримінальну справу відносно ще одного з підсудних - старшого інспектора Шевченківського райуправління міліції Сергія Коваленка. Цю справу за частиною першою статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України було закрито на підставі акту амністії.

24 січня 2013 р. Апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури Києва і повернув кримінальну справу за фактом загибелі Індила на новий судовий розгляд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219