Голова Верховної Ради Володимир Рибак сподівається, що Франція і надалі залишатиметься одним з ключових партнерів України в рамках євроінтеграційних процесів і продовжить надавати конструктивну та дієву підтримку подальшому зближенню нашої країни з Європейським Союзом. Про це, як повідомляє прес-служба ВР, він заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі.

За словами Рибака, курс на європейську інтеграцію залишається незмінним стратегічним пріоритетом України.

«Впроваджуючи програму широкомасштабних реформ, українське суспільство чітко усвідомлює обсяг і суть питань, які повинні бути виконані вже найближчим часом. Саме тому ми адекватно сприймаємо критику і зауваження наших західних партнерів і готові в дусі відкритості і партнерства продовжувати працювати у напрямі зміцнення демократії, політичної стабільності та економічного процвітання нашої держави», - сказав він.

При цьому голова ВР наголосив, що укладення Угоди про асоціацію буде кращим стимулом для України з точки зору подальшого посилення демократичного розвитку та верховенства права.

У свою чергу посол зазначив, що відновлення роботи українського парламенту і ухвалення заяви про реалізацію євроінтеграційних прагнень стали важливою передумовою проведення саміту Україна-ЄС 25 лютого. «Це голосування об'єднало представників різних політичних сил», - сказав він.

Франція, за словами Ремі, позитивно налаштована на перспективу підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС під час саміту «Східного партнерства» у листопаді цього року у Вільнюсі.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада України підтримала без обговорення за основу і в цілому заяву «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та про укладення Угоди між Україною і ЄС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260