Кодекс про кримінальні проступки може бути прийнятий на початку 2014 року. Про це, як повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час брифінгу в Донецьку.

За його словами Кодекс про кримінальні проступки необхідний. «Ми працюємо над цим і очікуємо прийняття Кодексу про кримінальні проступки. Але буде це десь на початку 2014 року, тому що дуже серйозно необхідно над ним попрацювати», - сказав він.

За словами генпрокурора, такий документ об'єднає в собі частину норм з кодексу про адміністративну відповідальність, а частину - з Кримінального кодексу.

Крім того, Пшонка прокоментував роботу правоохоронних органів в умовах нового Кримінального процесуального кодексу.

«Три місяці ми працюємо в умовах нового закону і, я з повною відповідальністю говорю про те, що Кодекс працює на повну силу. Він захищає конституційні права громадян у тій повній мірі, в якій виписаний», - сказав він.

Генпрокурор також нагадав, що якість цього документа і факт його прийняття Україною був позитивно оцінений європейськими експертами і міжнародними політикумом у цілому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382