Формула співпраці України з Митним союзом у форматі «3 +1» малоймовірна. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов українським журналістам у середу в Києві.

«Треба враховувати, що на політичному рівні на сьогоднішній день формула співпраці «3 +1» розглядається як малоймовірна», - сказав він.

При цьому, за його словами, у цьому напрямі вже є певні досягнення. «Існує робоча група, комісії. Така робота ведеться на постійній основі», - зазначив Зурабов.

Нагадаємо, у червні 2011 року Президент України Віктор Янукович висловився за підписання рамкової угоди про співпрацю України з Митним союзом Білорусі, Казахстану і РФ у форматі «3 +1». Російські високопосадовці неодноразово заявляли, що РФ не влаштовує такий формат співпраці з Україною.

7 лютого 2013 р. Європейський комісар з розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле відмітив неможливість одночасної інтеграції з ЄС та іншими наддержавними об'єднаннями.

25 лютого Янукович заявив, що модель співпраці України з Митним союзом ще не визначена.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296