Екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко не перевозять з лікарні в колонію для продовження відбування терміну покарання через гуманне до неї ставлення, вважає генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Про це він сказав сьогодні в Донецьку на прес-конференції.

«Запитують: а чому сьогодні Тимошенко не перевозять в установу, якщо вона здорова? Але знову гуманне ставлення до Тимошенко. Для того щоб знову не підірвати ситуацію, де вона буде підігравати на тому, що її відвозять в установу, а вона, бачте, повинна бути в лікарні», - сказав генпрокурор, повідомляє« УНІАН ».

При цьому Пшонка додав: «Ну, припинили лікування? Припинили. Проводить вона там масажі - нехай робить масажі. Проводить там фізкультуру - нехай проводять з нею фізкультуру. Але термін відбування покарання у неї є - 7 років позбавлення волі, і вона його відбуватиме, тому що це норми закону, і перед законом рівні всі».

Нагадаємо, прес-служба МОЗ, посилаючись на висновки комісії відомства, повідомила, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не має потреби в подальшому лікуванні та реабілітаційних заходах у стаціонарі.

Як відомо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Тимошенко була переведена з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» в Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

695