Український уряд має намір перейти на нові принципи кредитування вітчизняної економіки. Це передбачено Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 рр.., яка сьогодні була представлена ​​на засіданні Кабінету Міністрів України, пише «Лівий берег».

Уряд планує впровадити сучасні методи оцінки ефективності бюджетних витрат і відповідного програмного управління. Це зорієнтує бюджетний процес на прозорий розподіл коштів і максимально ефективне управління бюджетними ресурсами відповідно до пріоритетів державної політики.

Крім того, буде активізована політика залучення інвестицій у ті сектори економіки, які забезпечать зростання; вжито заходи щодо розвитку високотехнологічних та інфраструктурних галузей економіки. Буде здійснюватися пряма бюджетна підтримка низки проектів, спрямованих на структурну модернізацію промисловості. У першу чергу, це стосується авіаційної галузі, оборонно-промислового комплексу та ін.

У той же час стратегія держпідтримки галузей економіки буде формуватися з урахуванням того, чи здатна держава у достатньому обсязі фінансувати окремі підприємства або економічні кластери. За відсутності таких можливостей будуть залучатися інші джерела інвестицій: власні кошти підприємства, доходи від приватизації, кредитні ресурси і т.д. Це дозволить вивільнити бюджетні кошти для підтримки пріоритетних галузей економіки, підвищити їх оборотність і збільшити доходи бюджету, знизити рівень державного боргу і забезпечити стимулювання внутрішнього виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205