Торік слідчими підрозділами правоохоронних органів до суду було направлено близько трьох тисяч кримінальних справ про корупційні діяння посадових осіб різного рангу. Про це, як повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час брифінгу в Донецьку.

За його словами, найбільше порушників антикорупційного законодавства серед чиновників нижчого рангу і представників органів місцевого самоврядування.

«Існують і організовані групи з корумпованими зв'язками, і посадові особи вищої категорії, але в переважній більшості - це держслужбовці 5-7 категорії. Також чиновники місцевого управління (більше 300 справ). Тобто, це якраз ті посадові суб'єкти, до яких щодня звертається населення», - сказав Пшонка.

Крім того, він підкреслив, що у 2012 році до судів було направлено 32 кримінальні справи, порушені відносно 30 суддів і двох інших посадових осіб судової гілки влади.

Генеральний прокурор також зазначив, що одним з основних завдань правоохоронців у сфері антикорупційної діяльності є відшкодування збитків, завданих бюджету країни.

«Усе те, що в частині корупції взято з бюджету, має бути повернуто. Або шляхом слідства і кримінальних проваджень, або через позови, що пред'являються в суд. Ця робота проводиться постійно. Але я переконаний, що ми повинні посилювати цей напрям протистояння корупції», - сказав Пшонка.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович заявив, що українці не бачать повної картини боротьби з корупцією в країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212