У Дарницькому та Дніпровському районах Києва перестали працювати 30 бюветних комплексів.

Як пояснили в КП «Київводфонд», яке завідує бюветами, відключення відбулося через борги перед «Київенерго», пише «Сьогодні».

«Конкретно через борги відключені 20 бюветів у Дарницькому і 10 у Дніпровському районах. Адже воду подають насоси, які працюють на електриці. Чому саме в цьому районі «Київенерго» нас знеструмило, сказати не можемо. За іншими адресами в Києві бюветні комплекси не працювали через звичайні неполадки або планову чистку. Наприклад, у Святошинському та Голосіївському районах були проблеми з роботою свердловин. Там довелося чекати, поки почне ремонт балансоутримувач «Київводоканал». Ми вже звернулися в КМДА з проханням допомогти вирішити проблему», - повідомили в бюветному відділі КП «Київводфонд».

У КМДА запевнили, що в найближчі два дні бювети знову запрацюють.

«Ми щільно займаємося цим питанням. У зв'язку із запізнілим прийняттям бюджету столиці не були передбачені гроші на виплату заборгованості. Ми вже зв'язалися з «Київенерго» і разом шукаємо вихід. Через день-два, думаю, проблема буде вирішена», - пообіцяв директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький.

Крім того, у «Київводфонд» повідомили, що в деяких бюветних комплексах зараз проводять заміну фільтрів і чищення свердловин. «Частина труб потребує заміни, деякі навіть проржавіли, а через старі фільтри в бюветній воді осад», - пояснили на підприємстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262