Президент США Барак Обама оголосив про свій намір запропонувати кандидатуру Джеффрі Р. Пайятта як наступного посла США в Україні, повідомляє прес-служба американського посольства.

«Джеффрі Р. Пайятт - кар'єрний дипломат вищого ешелону дипломатичної служби США, має за плечима 22 роки роботи в держдепартаменті, яку переважно провів в Азії і Латинській Америці», - повідомили в посольстві.

Пайятт у травні 2010 року обіймав посаду головного заступника помічника держсекретаря - заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії. Перед цим, з серпня 2007 року, він був заступником глави дипломатичної місії США при Міжнародному агентстві з атомної енергії та міжнародних організацій у Відні.
З 2002 по 2007 рік Пайятт служив у посольстві США в Делі спочатку як радник-посланник з політичних питань, а з червня 2006 року - як заступник керівника дипломатичної місії. На цій посаді він керував щоденною оперативною діяльністю одного з найбільших і найдинамічніших посольств США за кордоном.

До призначення в Індію він працював у Генеральному консульстві США в Гонконзі, займаючись діалогом з питань торгівлі та експортного контролю з цим Особливим адміністративним регіоном Китаю.

З 1997 по 1999 рік був керівником американського консульства в Лахорі, представляючи США в цьому найбільшому і політично важливому регіоні Пакистану.

У Вашингтоні Пайятт працював також на посадах директора з питань Латинської Америки в апараті Ради національної безпеки (1996-97), спеціального помічника першого заступника Державного секретаря (1995-96) та адміністративного помічника заступника Державного секретаря з питань Латинської Америки (1994). У 1992-94 роках він служив у посольстві США в Індії як дипломат політичного відділу, а в 1990-92 роках - у посольстві США в Гондурасі як дипломат економічного відділу та віце-консул.

До вступу на дипломатичну службу він працював в аналітичній організації «Міжамериканський діалог» у Вашингтоні, яка організовує спілкування провідних діячів і мислителів американських континентів.

Пайятт виріс у Ла-Хойї, передмісті Сан-Дієго в штаті Каліфорнія. Він вчився й отримав ступінь магістра з міжнародних відносин в Єльському університеті, а ступінь бакалавра політичних наук - в Університеті Каліфорнії в Ірвайні.

Нинішній посол США в Україні Джон Френсіс Теффт був затверджений на цій посаді Сенатом США 20 листопада 2009 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327