Європейський Союз на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року може надати Україні «європейську перспективу».

Про це сьогодні у Варшаві заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський після переговорів з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою.

«2013-й може бути роком, коли будуть закріплені печаткою дуже близькі відносини України з ЄС, а, може, і надання у Вільнюсі «європейської перспективи» для України», - сказав він.

Польський міністр не уточнив, що він має на увазі під «європейською перспективою», побажавши українській владі виконати висунуті Євросоюзом умови для підписання Угоди про асоціацію, яку сторони хочуть підписати на вільнюському саміті.

Сікорський, відповідаючи на запитання журналістів, назвав вирішення проблеми вибіркового правосуддя одним з найважливіших завдань, яке необхідно виконати для підписання документа, повідомляє «УНІАН».

У той же час він відмовився коментувати, що саме українська влада повинна була б зробити у справі ув’язнених українських політиків Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

«Це було предметом розмов на найвищому рівні в Брюсселі між Президентом України та головою Ради ЄС і керівником Єврокомісії. Там були прийняті рішення, які нам не слід коментувати», - сказав Сікорський.

Кожара, в свою чергу, додав, що в укладенні останнього саміту Україна-ЄС українська влада погодилася «враховувати у своїй діяльності питання, пов'язані з реформою системи юстиції та правосуддя».

«Хотів би підтвердити, що Україна як і раніше надалі розраховує на підтримку Польщею європейської інтеграції України», - сказав Кожара.

Він також зазначив, що цього року очікує дуже інтенсивних контактів між представниками польської та української влади, які, за його словами, навіть можуть стати «рекордними» в історії взаємин.

Нагадаємо, представники української влади роками домагаються від Євросоюзу чіткої декларації, що Україна зможе приєднатися до європейського об'єднання, але ЄС досі не надав так званої «європейської перспективи».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216